referenties

James Rapinac, Business Solutions Consultant, Gallup London

"Along with my Gallup colleagues, I worked closely with Herman Kenens at KBC Bank in 2013/2014 to design and implement an employee engagement survey pilot programme.

Herman proved to be a valuable partner due to his extensive knowledge of employee engagement and strong relationships with key stakeholders and leaders at KBC. His expertise and guidance made it possible to position the survey programme appropriately for different teams within the bank to ensure strong support and enthusiasm, and to ensure that the results would identify meaningful actions to improve engagement and performance."

Zaakvoerder en eigenaar van bedrijf in beveiligingssystemen

“Vorig jaar leerde ik Herman kennen op een Voka-bijeenkomst waar we vrij snel tot een aangename babbel kwamen. Op dat moment had ik net iemand ontslagen wat ons bedrijf heel veel geld heeft gekost. Er zaten binnen ons bedrijf echter nog een paar medewerkers die er serieus de kantjes afliepen die ik ook liever kwijt was . Financieel zag ik het financieel niet onmiddellijk zitten deze op dezelfde manier te ontslaan. Persoonlijk ben ik van het principe dat als een werknemer schade aan het bedrijf berokkent, de werkgever daar niet zou moeten voor opdraaien, maar in de praktijk loopt dit dikwijls omgekeerd.

Gelukkig wist Herman mij te vertellen dat er andere manieren waren om van slechte krachten af te geraken. Ik paste zijn systeem toe waardoor we de slechte werkkrachten met wat tijdinspanningen, maar zonder grote financiële gevolgen konden ontslaan.

Bovendien gaf Herman ons de nodig tips om reeds bij het eerste contact (sollicitatiegesprek) een strenge selectie te maken, zodat de kans om terug een niet-gemotiveerde werknemer aan te werven tot een minimum herleid wordt.
Ook dit paste ik toe met als gevolg dat we nu met een nieuwe gemotiveerd team samen 100% de kar vooruit trekken.

Wel bedankt, Herman.”

Martine Noyens, oprichter en zaakvoerder van LMJ Construct

"Positief samenwerken is troef bij LMJ Construct

Bij LMJ Construct vinden we het belangrijk dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken aan elk project meewerken. De reden is simpel: betrokken medewerkers zijn de motor achter tevreden klanten en innovatie. Zo maken wij het verschil!

Om voortdurend aandacht te hebben voor die betrokkenheid bij onze medewerkers deden wij beroep op een ervaringsdeskundige: Herman adviseerde ons in ons streven naar duurzame werkgelegenheid en samenwerking. We haalden uit dit traject heel wat nieuwe inzichten en de toegepaste Gallup Q12-methodiek (meten en verbeteren van betrokkenheid bij medewerkers) droeg bij tot een positieve inzet en werksfeer bij onze medewerkers; het ziekteverzuim daalde. LMJ Construct werkt door het advies van Herman Kenens verder aan het uitstippelen van langdurige loopbanen en aan het inbedden van opgebouwde kennis en ervaring."

Johan Lamotte, directeur KBC

"Herman leidde in 2014/2015 een pilootproject om medewerkersbetrokkenheid te verhogen bij mijn medewerkers. Hij introduceerde de Gallup-methode met veel passie, volharding en praktijkervarging.

Als resultaat zagen we na 6 maanden een stijging van 50% in het aantal sterk betrokken medewerkers. Hij gaf de teamleiders een eenvoudige en actiegerichte tool (Gallup Q12-vragenlijst).

Na 5 maanden pilotering waren de teamleiders in staat om deze praktijk op hun eigen verder te zetten.
Ze leerden ook van Herman om de acties te integreren in hun dagdagelijkse activiteiten, en niet als iets dat bovenop hun reeds drukke werkschema komt."

Greet Vandroogenbroeck, departementsmanager KBC Verzekeringen

"Ik heb Herman leren kennen in KBC Groep als sterke bezieler van de GALLUP-methode om de betrokkenheid van medewerkers te verhogen.

Ik heb zelf het positief effect op onze 7 diensten mogen ervaren.  In tegenstelling tot andere klassieke personeelsenquêtes, kon ik nu eindelijk aan de slag met concrete en tastbare vragen waarover je in dialoog kan gaan met je teams.

Onze medewerkers werden deel van dit plan en dat alleen al zorgt voor hogere betrokkenheid.
Elk teamhoofd kreeg tijdens dit proces een individuele begeleiding van Herman op maat van het team én het teamhoofd in kwestie.  We zijn inmiddels 1,5 jaar verder en blikken zeer tevreden terug op de positieve veranderingen die dit teweeg heeft gebracht. "

Rob Groenewegen, departementsmanager KBC Verzekeringen

"Herman heeft een diepgaande kennis van de Gallup Q12 systematiek en weet dit te koppelen aan zijn jarenlange praktijkervaring als leidinggevende. Zijn praktische tips maken dat de medewerkersbetrokkenheid in korte tijd significant kan stijgen."

Marie Kwisthout, change manager KBC Verzekeringen

"Herman heeft ons geholpen om de betrokkenheid van onze medewerkers te meten en - vooral - te stimuleren.

Dankzij zijn brede kennis van de materie en zijn zeer pragmatische aanpak waren wij in staat om op een korte duurtijd (6 maanden!) een eerste verhoging van de betrokkenheid van onze medewerkers te registreren. Daarenboven, dankzij zijn goede training & begeleiding waren wij ook in staat om dit proces autonoom verder te blijven sturen, zodat we na een jaar opnieuw een verhoging kunnen registreren. En hoe hebben we dat kunnen bereiken? Niet dankzij ingewikkeld concepten of modellen, maar dankzij een zeer simpele & concrete aanpak die gewoon werkt als je het gewoon doet!  Bedankt daarvoor Herman!"

Clusterdirecteur KBC Bank

"Herman,

hartelijk dank voor de inzichten die je bezorgde rond de correlatie tussen betrokkenheid van medewerkers en de resultaten die ze neerzetten voor de organisatie.

Ik ben ervan overtuigd dat de methodiek die je aanreikte niet alleen snel en makkelijk te bevatten is maar tevens zeer gericht kan leiden tot meetbare resultaten. Een glasheldere logica gekoppeld aan een zeer bevattelijke en haalbaar stappenplan !
Bovendien kan je dit vanuit je eigen (zeer rijke) ervaring nog meer vorm geven.

We zijn er alleszins volop mee aan de slag en de eerste resultaten zijn meer dan zichtbaar.
Voor mij een aanrader !"